Cupcakes med mint och choklad
Minicupcakes med en liten gömma av chokladtryffel kan få vem som helst på gott humör! Men det krävs en köksvåg för detta recept.
Ingredienser 190° 10-12min
Muffins
100 g vetemjöl
125 g socker
2 ägg
125 g smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
Mintfrosting
200 g färskost
50 g margarin
1 dl florsocker
blå karamellfärg
mintessens efter smak
Chokladtryffel
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör
Muffins
100 g vetemjöl
125 g socker
2 ägg
125 g smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
Mintfrosting
200 g färskost
50 g margarin
1 dl florsocker
blå karamellfärg
mintessens efter smak
Chokladtryffel
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör
- Vispa smöret och sockret poröst.
- Tillsätt ägg och mjölk, sedan mjöl och kakao.
- Klicka ut i formar, fyll 2/3 av formen.
- Blanda nu alla ingredienser till frostingen och ställ i kylen.
- Värm ingredienserna till chokladtryffeln i en kastrull, men inte så det kokar.
- Ta en äppelurkärnare och stick mitt i muffinsen så det blir ett håll i den.
- Häll sedan tryffelsåsen i hålet.
- Ställ muffinsen i kylen så tryffeln stelnar.
- Spritsa sedan på frostingen.
Kommentarer
Trackback