Cupcakes med hallon citron och choklad
Minicupcakes med en liten gömma av chokladtryffel kan få vem som helst på gott humör! Men det krävs en köksvåg för detta recept.
Ingredienser 190° 10-12min
Hallonmuffins
125 g vetemjöl
125 g socker
2 ägg
125 g smör
1 dl hallonsylt
Citronfrosting
200 g färskost
50 g margarin
1 dl florsocker
gul karamellfärg
3 msk citronsaft alt citronessens efter smak
Chokladtryffel
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör
- Vispa smöret och sockret poröst.
- Tillsätt ägg och sylt, sedan mjöl.
- Klicka ut i formar, fyll 2/3 av formen.
- Blanda nu alla ingredienser till frostingen och ställ i kylen.
- Värm ingredienserna till chokladtryffeln i en kastrull, men inte så det kokar.
- Ta en äppelurkärnare och stick mitt i muffinsen så det blir ett håll i den.
- Häll sedan tryffelsåsen i hålet.
- Ställ muffinsen i kylen så tryffeln stelnar.
- Spritsa sedan på frostingen.
Kommentarer
Trackback