Chocolate Dream Cake
Denna tårta gjorde jag till ett 70-års kalas och den var mycket uppskattad! En annorlunda tårta med smak av ingefära och citron, för den som inte gärna föredrar bär och grädde. Smeten är beräknad till tre formar, men om du inte har tre formar, antagligen inte, kan du dela upp smeten i tre skålar och grädda efter hand. Det blir ömtåliga bottnar som gärna spricker om man inte är försiktig, därför passar det inte att grädda hela på en gång och sedan dela till tre bottnar.

Ingredienser 175° 17min
200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker

200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 äggulor
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1½ dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk ingefära
1 st nypa salt
200 g mörk choklad
Chokladglasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk ingefära
Fyllning
400g färskost
500g lemoncurd (alt. Robertsons)
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1½ dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk ingefära
1 st nypa salt
200 g mörk choklad
Chokladglasyr
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
2 msk smör
2 msk ingefära
Fyllning
400g färskost
500g lemoncurd (alt. Robertsons)
- Vispa muscovadosocker sirap och smör poröst.
- Rör i äggulorna i smeten och sedan mjölken.
- Blanda i alla torringredienser i en skål och rör sedan ner dem i smeten.
- Smällt chokladen i vattenbad och rör ner den i smeten.
- Dela sedan smeten lika i tre bunkar.
- Grädda varje kaka i 17min.
- Nu till chokladkrämen, värm grädden i en kastrull men inte så den kokar, dra av från plattan.
- Knäck ner chokladen i bitar och tillsätt smör och ingefära.
- Vispa tills chokladen smällt och ställ sedan för att kyla.
- Vispa nu färskosten med lemoncurd till fyllningen.
- Fyllningen ska nu bredas ut mellan bottnarna, men ej ovanpå tårtan.
- Bred sedan chokladkrämen på och runt tårtan, ställ i kylen.
Kommentarer
Trackback